pátek 15. ledna 2010

Čínskému útoku pomohla chyba v Internet Exploreru

Zdá se, že čínský útok na stroje společnosti Google má další oběť. Tentokrát je jí Internet Explorer konkurenčního Microsoftu. Informoval o tom Georg Kurtz z antivirové společnosti McAffee na blogu společnosti. Podle jeho vyjádření využili zřejmě hackeři nezdokumentovanou chybu v prohlížeči Internet Explorer k propašování programu, který umožnil útočníkovi zcela ovládnout napadený počítač: "Our investigation has shown that Internet Explorer is vulnerable on all of Microsoft’s most recent operating system releases, including Windows 7. Still, so far the attacks we’ve seen using this vector have been focused on Internet Explorer 6."

Kurtz tak doplnil další kousek do skládačky toho, co se vlastně stalo. Na celkový obraz si ale ještě počkáme. Pokud jde o Internet Explorer, tak Microsoft samozřejmě na odstranění chyby pracuje, nicméně se zdá, že někteří nechtějí riskovat. Německý úřad Federal Office for Information Security, který má na starosti počítačovou bezpečnost, už vydal varování: Přestaňte používat Internet Explorer, dokud nevydá Microsoft záplatu.

4 komentáře:

Jan Vaněk jr. řekl(a)...

Za německý úřad anglického jména (a zdrojů) dík.

Josef Šlerka řekl(a)...

Rekl bych ze vetsina lidi, co cte tenhle blog to precte spise anglicky. Odkaz na nemecke zdroje je v tom linku, ale pokud myslis, budu priste zdrojovat primo nemecke texty.

Anonymní řekl(a)...

Odkaz na anglickou verzi docela chápu, ale proč nenapsat prostě Spolkový úřad pro informační bezpečnost? :-o

Josef Šlerka řekl(a)...

Polepsim se:)