sobota 16. října 2010

Jak hledat telefonní čísla na Facebooku

Často se hovoří o problému bezpečnosti osobních dat na síti Facebook. Méně často se ale mluví o tom, že zneužitelná data musíte nejdřívě sami na Facebook dát a jeden se diví, co všechno jsou ochotni uživatele na svou zeď napsat. Já například zkusil hleda předčíslí mobilního čísla 608. (přímý link). Nestačil jsem se divit, kolik lidí píše na své zdi čísla mobilů. V kombinaci s tím, že mají většinou veřejné profily, jsou idealním terčem pro telesales... A to v lepším případě.

3 komentáře:

Jan Menšík řekl(a)...

A to nebezpečí je kde? Většina telefoních čísel je stejně ve Zlatých stránkách i se jménem, stačí k tomu navázat data z ARESu a máš databázi živnostníků včetně rodných čísel.

A nebo si již hotovou databázi koupíš na webtrhu za 500 Kč.

Josef Šlerka řekl(a)...

Hele prodas mi propjeni cisel, jmen lidi a jejich profilu na FB? Jestli ji mas, beru.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím. Vysvětli mi někdo, jak možné následující:

Vytvořím si fake acc s fake jménem a k tomu vytvořeným emailem. Jediné co mne s účtem blíže spojuje, je konfirmační sms, kdy musím zadat své číslo na mobil (zkusil jsem pevnou - nefunguje :-D). A hle - účet aktivován a první co na mne vykoukne je několik desítek odkazů na profil lidí, které skutečně znám!!!!!!!!! Abych si je přidal do přítel. Jak je toto možné? Mne napadlo jediné - že tito lidé sdílí svůj telefonní seznam a podle mého čísla si mne takto FB dal do škatulky. Dále jsou na této "úvodní" stránce i lidé, kteří mé číslo nemají - tudíž propojení přes ty, kteří ho mají a znají stejné lidi. Kruciprdel mne úplně naskočila husí kůže. Zná někdo skutečnou příčinu této FB vševědoucnosti? Děkuji za odpověď.