středa 28. ledna 2009

Gmail dostupný i offline

Jak oznámil oficiální blog aplikace Gmail, společnost Google připravila podporu offline provozu svého emailu Gmail. V praxi tak budete moci napsat email i bez připojení k internetu a odeslat ho až po připojení. Vše je založené na využití rozšíření Google Gears. Aktivaci offline režimu můžete spustit v nastavení Gmail Labs. Google spouští svou službu, jako obvykle, postupně. Nejdříve se rozšíření dostane k uživetelům z USA a Velké Britanie.

neděle 11. ledna 2009

Gog.is aneb jak rychle směrovat na Google

Na serveru ReadWriteWeb upozornili na šikovnou novou službu nazvanou Gog.is. Slouží pro vytváření zkráceného odkazu na výsledek hledání na Google.


V praxi tak místo dlouhého řetězce www.google.com/search?hl=en&q=Tipy+a+triky+pro+Google&btnG=Search

Stačí zadat jen: gog.is/tipy/a/triky/pro/google

K čemu je to dobré? Všude tam, kde potřebujete zadat URL na Google do formuláře omezené počtem znaků, jako je třeba Twitter. Nevíte co to je? Tak zkuste gog.is/twitter,

středa 7. ledna 2009

Katolický Google

Už i na blogu agentury Reuters se dočtete o novém projektu postaveném na vyhledávači Google. A je to projekt přímo božský. Ano, ano, katolíci mají již tři týdny svou vlastní verzi vyhledávače Google. Jmenuje se Catholic Google a pracuje výhradně se "dobrými" zdroji. Ostatně jeho slogan mluví za všechno: The best way for good Catholics to surf the web. Podle vlastních slov využívá především volbu Safety Search z nastavení Google.

Takže všem katolíkům přejí šťastné hledání v katolickém světě a nám ostatním zůstává normální Google Search, mimochodem pokud si bude chtít vypnout Safety Search - tedy bezpečné hledání filtrující pornografický a jinak nebezpečný obsah - stačí navštívit stránku s nastavení vyhledávání.

neděle 4. ledna 2009

Jak zrušit účet na Google?

Pro někoho, včetně mne, je to otázka poněkud absurdní. Jenže nikoli nesmylná. Je možné zrušit svůj email na Gmailu? Je možné zrušit svou identitu na službě Orkut? Nebo dokonce zrušit svůj účet na Google úplně? Ano, je to možné. Postup přináší BlogsDNA v článku How to Delete & Remove Google Account or Close Gmail, Orkut Accounts.

Stručně řečeno je třeba navšítívit nastavení svého účtu na adrese https://www.google.com/accounts/ManageAccount a zvolit volbu Edit vedle nadpisu My products. Pak jen zvolit co a jak chcete promazat, smazat nebo zrušit.